Höstlovsfiske

Jag hade turen att få hänga med till detta fantastiska Bondemölla sportfiske, som ligger naturskönt mellan Höör och Hörby i centrala Skåne. Det var ett gäng från Tetra Pak som hade bokat stället för en dag.

Alla var jättetaggade på att börja fiska. Ett par veckor tidigare hade det kommit upp en regnbåge på över 9 kilo. Så vi visste att det simmade feta regnbågar i de två konstgjorda dammarna.

Vi började fiska vid 07.00

och skulle fiska fram till 11.30 för att sen hålla lunch och låta vattnet vila en timme. Redan efter ett par minuter var en vacker regnbåge landad och tillbakasläppt.

Det var en hel del fisk som gick och åt uppe i ytskiktet bland höstlöven.  En av de fiskarna lyckades jag kroka men efter en kort fajt tappade jag fisken. Efter ett par väl valda ord så var det på det igen.  Under förmiddagen så lyckades jag tappa en fisk och totalt kom det upp 5 fina fiskar på tolv man som fick simma tillbaka.

Efter en god varm lunch och lite taktikprat så skulle dom stora regnbågarna upp. Vädret blev bättre också efter lunch och molntäcket sprack upp och solen tittade fram, vilket gjorde regnbågen mer aktiv.  Mycket riktigt så kom det upp två mycket fina regnbågar efter en knapp halvtimme, en på 5,3 och en på 6,1kg.

Jag körde ett plats byte till den övre dammen av de två dammarna och hoppades på att fånga min första regnbåge för dagen. Medan jag står och kastar ser jag hur pappa får på en fisk på andra sidan dammen. Jag ser hur fisken sticker och helt plötsligt så ser jag fisken nedanför mina fötter. Tyvärr så tappar han fisken. Ett par kast senare så ser jag hur han får på en till fiske på samma ställe. Jag går bort till honom och hjälper till med avkrokningen av fisken.

På väg tillbaka mot mitt spö ser jag en mindre regnbåge stå inne vid kanten. Jag smyger fram och lägger ett kast och ser hur den stiger mot min fluga och sväljer den. När jag gör mothugget och driver in kroken känner jag direkt att den var inte så liten som jag trodde. Efter en intensiv kamp för både mej och fisken så lyckades jag landa den. En fin regnbåge på 4,5 kg. Det var till och med nytt pb med 50 gram.

2014-11-20_07-48-18

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *