Abborren som blev PB och annat kul

Tjenare, nu har det gått ett par dagar av vårt lov så jag passar på att slänga upp lite material som blivit över.

Alla hjärtans dag, finns det något bättre än att fiska då? Nej, inte enligt mig i alla fall.
Den 14 februari var jag ute och ismetade med Erik och Mathias från klassen.

Vi vaknade tidigt på morgonen för att äta frukost innan vi stack ut. Vi packade ner matsäck och fiskesakerna i bilen och gav oss iväg.
När vi kommit ut på sjön fick vi idén att pröva lite ställen som vi inte testat förr. Inom en timme kom första gäddan upp, en liten men fin gädda på ungefär 1,5 kilo. Vi slänger på agn igen och efter ungefär 30 minuter smäller det på en till i samma hål!

När halva dagen har gått bestämmer vi oss för att flytta till en annan plats där vi hade lite bättre pimpelmöjligheter. Det gick ganska segt i början. Det kom endast upp några få abborrar och mörtar. Efter ett tag kom fäll på fäll med inte så jättelånga mellanrum, men ingen fisk. Vid nästan varje fall var mörten borta eller så var den sönderbiten.
Luriga var dom idag. Pimplet fortsatte gå hyfsat, några abborrar och en snorgärs.

Ungefär 30 minuter  innan vi skulle packa ihop small det igen. Jag flyger upp och tar mig fram till spöt. Denna gång ska den sitta. Pang! Mothugget kommer och lyckas landa en pigg liten gädda på dryga kilot.

Inget toppfiske första dagenn inte, så gav oss ut dagen efter igen. Nästan direkt vi satt ut spöna så fick Mathias ett fäll. Mörtfäll säger han och tar det lugnt fram till spöt. Mathias fiskade vid detta tillfälle med en mört på kanske 25 cm så det fanns ganska stor risk att det var det.

När Mathias börjar veva lite syns det direkt att nått är på men det liknade mer en stock, inga ryck eller rusningar. Efter ett tag lossnade det. Vad var det?  Mörten kommer upp ur hålet och man ser direkt. Sönderbiten. Mörten hade bitmärken över i princip hela kroppen.

Efter många timmars väntan flyttade vi oss denna gång ganska långt. Efter någon timme där så small det. Erik lyckades landa en väldigt fin abborre på 700 gram och nytt PB för honom.
Resten av dagen kom det endast upp några små abborrar men dagen kändes ändå lyckad då Erik fått nytt PB.

Här är lite bilder från fiskedagen:

image

image

image

image

image

image

image

 

 

One thought on “Abborren som blev PB och annat kul”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *