Fiskelust

Jag är på stan i Södertälje för att titta på spel, när jag får syn på kanalens vatten som rinner rakt genom centrum. Då så får jag den känslan jag så ofta känner – jag vill fiska! Nu!

Hela familjen är med så nu gäller det att få allihop att vilja åka hem, för utrustningen ligger hemma. Jag lyckas efter en stund och väl hemma kastar jag mig in i rummet för att ta fram allt. Tar ispikar, spö, borr och ryggsäck och går ner till sjön som ligger 70 meter från huset. Kollar isen och tar sen sparken ut, det är perfekt torr is, glider snabbt och lätt ut. Börjar borra men får inget i första hålet, däremot upptäcker jag att vinterkängor hade varit skönt, mina allvädersskor har tydligen gått sönder och läcker in vatten efter att jag tagit bort all snöslask runt hålet med foten. Fötterna blir iskalla men jag åker inte tillbaka hem, jag vill inte missa någon mer fisketid nu. Fortsätter borra nya hål och får flera mindre abborrar. Rätt vad det är så känner jag ett mer distinkt hugg och upp får jag den här fina fisken.
Untitled
Var ensam men det blev en fin bild ändå.
Någon som kan gissa hur mycket abborren väger?

3 thoughts on “Fiskelust”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *