image

Avslutningsfiske på lovet efter…. Abborre???

Dagen började tidigt med att åka till fiskebutiken för att köpa lite mera tafsmaterial. Ikväll skulle abborrarna upp! Det var den enda tanken som surrade i mitt huvud efter att bara fått gädda tidigare pass. Jag hade suttit och funderat lite på var jag kunde hitta abborre. Sista passet på lovet, då ska storabborren upp! Jag drog slutsatsen att vi skulle mot en lite mindre sjö. Min kompis infann sig hos mig strax efter tvåtiden och vi skulle ta cykeln ner mot sjön.

Väl framme vid sjön så var det bara att börja tackla upp spöna,. Jag hade med mig mitt Draugen D4 spö då detta spö är ett nyinköpt spö som jag var intresserad av att känna på lite mer. Jag började med en favorit, en blå relaxjigg och fick denna att studsa hem över botten utan resultat. Testade allt från långsamt, snabbt, släpa botten och allt man kan tänka sig helt utan resultat…

Jag tog en titt i beteslådorna och hittade en Abu Atom 20g. Denna Atom 20g i silvrig färg blev ett självklart val för mig.
Jag kastade och lät betet sjunka en stund innan jag började veva hem. Vevstopp, sen tog det stopp, efter mitt stadiga mothugg och adrenalinet som forsade i kroppen så förväntade jag mig en fight, men det var bara trögt. Tanken som snurrade i mitt huvud var att jag hade krokat på en stor stock. sen kom första rusningen, och jag förstod direkt att detta inte var en abborre. Besvikelsen var stor, men efter en relativt kort men väldigt rolig fight på den lätta utrustningen så kom en fin gädda på 5kg upp. Lite glädje gav den även om det var helt fel art. Efter ytterligare ett par kast utan resultat så bestämde vi oss för att byta till ett ställe en liten bit bort.

När vi var framme på plats så sa jag till min kompis, titta nu! Mitt första kast kommer att leverera fisk.  Tanken var ”nu tar jag abborren” och innan jag ens hunnit tänka klart så känner jag ett lite lättare hugg. Mothuggget satt och jag började drilla en fisk som jag ganska fort inser inte är min drömborre.

Nu blev besvikelsen ännu större när en gädda på cirka 3,5kilo kommer mot mig. Jag fick tänka tanken att ”all fisk är bra fisk” och traska vidare mot bättre ställen.

Dagen började lida mot sitt slut. Ingen mer fisk den dagen fick synas ovanför vattenytan. Totalt 4 gäddor med en topp på 5kg men ingen abborre syntes till.

Jag kände ändå att detta var en mysig avslutning på ett påsklov med mycket fiske!

image
Abborrfisket gav en fin gädda på 5 kg.
image
Ett sista foto innan release.

 

image
Först lite syresättning…

 

image
…sedan stack hon iväg i full fart.

 

image
Ett fint utlopp från Vingsjön.

 

SKITFISKE!

One thought on “Avslutningsfiske på lovet efter…. Abborre???”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *