En man som heter Ove åker och handlar

Det är morgon och Ove går upp som vanligt klockan 09:00. Han sätter på sig sin blåa morgonrock, går ut i köket och sätter på kaffet. Han går ut och hämtar tidningen som ligger i brevlådan. Han tar upp tidningen och kollar på första sidan. Det är en Volvo på första sidan, det står Sveriges bästa bil, alla ska köra Volvo. Ove muttrar och slår ner locket på brevlådan och går in igen. Han dricker upp sitt kaffe och går in i sovrummet och klär på sig.

Han går ut och låser dörren sedan går han ut till Saaben, han ska till stan och handla. Han startar bilen och åker iväg. Ove åker ut på stora vägen och när han åkt en bit så ser han han ambulanser, poliser och brandmän som står 200 meter från Ove. Det är två bilar som har krockat. Det är två Volvo bilar som har krockat, typiskt Volvo, det är alltid något krångel och de är långsamma som sniglar säger Ove för sig själv. Efter några minuter kommer två bärgningsbilar och hämtar upp bilarna som har krockat. Det blir fritt nu och det går att åka nu.
– Äntligen säger Ove. Han startar bilen och åker iväg.

Ove åker in på Ica-parkeringen. Han parkerar längst bort på parkeringen så ingen ska parkera bredvid honom. Han går in och handlar det han ska ha, bröd, mjölk och köttbullar och pasta. Han har hittat allt och går till kassan, där det är jättelång kö.
– Jävla kö varför ska jag åka och handla på en fredag säger han tyst och väntar. Efter en kvart är han framme vid kassan. Han lägger varorna på rullbandet. Men när han ska betala så känner han i fickan, ingen plånbok. Ove blir rasande,
– Jävla skit, säger Ove och är väldigt förbannad. Han går rasande ut ur affären utan varor och sätter sig i bilen och åker hem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *