Producera mindre genmodifierad mat

Vi hör ofta att många människor slänger allt för mycket mat, detta tror jag är på grund av att vi har mycket genmodifierad mat, som är lätt att producera.

Jag tycker att man skall sänka produktionsmängden av genmodifierade grönsaker.

Har ni för slängt gamla grönsaker och tänkt att man bara kan köpa nya? Det har jag och jag tycker det är fel. Istället bör man köpa mindre mängder av grönsaker.

För det första ger det ett stort matspill, vilket ger mera nedbrytning och högre CO2-utsläpp. Dessutom slänger butikerna också ganska färska grönsaker för att vi vill ha det färskaste. Förut åt man upp allt man köpte, för man visste inte med 100% garanti om det skulle finnas att köpa nästa gäng.

Ett motargument skulle kunna vara att man med friska genmodifierade grönsaker alltid är säker på att få mat.

Om vi fortsätter med att slänga så mycket mat kan vi bli sjuka. Eftersom vi blir flera och flera människor, som slänger mat, blir soptippar fulla och vi gör kanske flera anläggningar som kan förbrända det vi slängar, vilket ger mera CO2 utsläpp.

Så köp inte mer än vad du vet att du kommer att använda. Släng så lite som möjligt.

 

 

2 reaktion på “Producera mindre genmodifierad mat”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *