En man som heter Ove och en misslyckad fisketur

Ove vaknade tidigt denna morgon han gick in i köket och satte på kaffebryggaren och släppte ut katten. Han satte sig vid matbordet och och drack sitt kaffe när han plötsligt kollade ut genom fönstret och såg att det hade blivit vår. Vanligtvis hade Ove inte brytt sig men det var någonting med den snöfria marken och den varma solen som gjorde att han kände sig alldeles varm inombords han gick omkring och funderade på vad han skulle kunna göra en sådan här dag.

För en sådan fin dag kan man ju inte bara sitta hämma och inte göra någonting tänkte Ove. Han fick för sig att han skulle fiska vilket var konstigt för Ove har aldrig varit så förtjust i att fiska. Han gick ut i garaget och dammade av sin fars gamla ABU-spö. Utrustningen var inte i det bästa skicket men han visste ju om att han inte kunde åka till någon jävla fiskeaffär och köpa något skit från Kina. Nä, svenskt ska det vara, så det var bara för Ove att smörja upp och göra rent rullen och laga toppen på spöt. Det hade inte Ove några problem med att göra eftersom han tycker att det är kul att laga saker.

Sedan gick Ove och katten ut och satte sig i bilen och körde iväg till närmsta sjö. När de kom fram såg de att de inte var de enda som tänkte fiska. Det var en barnfamilj som var ute. Ove gick ut på en udde och satte på ett gammalt atomdrag och började fiska helt ovetande om lagen att man behöver fiskekort. Ove fortsätter att fiska kast efter kast men han fick ingen fisk så katten tröttnade på att vänta. Katten vandrade ut i skogen för att hitta på något vettigare att göra. Jaga möss eller något liknande det är ju sånt som katter brukar göra.

Helt plötsligt får Ove på en fisk som han tyckte kändes tung men när den kom närmare kanten så såg han att det bara var en liten gädda.
”Jaja, lite mat till katten blev det iallafall.” tänkte Ove. Katten kom tillbaka och de började bege sig tillbaka till bilen. När de gick efter stigen så stötte de på två män som frågade Ove om han hade fiskekort.
”Fiskekort, vad är det?” frågade Ove
De två männen svarade att det var ett kort som man ska köpa innan man åker ut för att få tillstånd att fiska. Ove kliade sig på huvudet och sa:
”Ett sånt har jag inte.”
”Okej” sa en av männen ”Då blir vi tvungna att bötfälla dig och beslagta din utrustning som bevis”.
Ove blev sur men han visste att att gapa och skrika skulle inte leda någon vart så han suckade till och gav dem utrustningen och gick sedan och satte sig i bilen och åkte hem. Efter den dagen bestämde Ove sig för att aldrig mer fiska.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *