Minska användning av trekrokar och hulling

Trekrok med hulling gör att fisken skadar sig mycket mer till skillnad från ifall man använder hullingfri enkelkrok.

Anledningen till att många använder trekrokar och inte enkelkrokar med hulling är att trekroken har lättare att kroka fisken och hullingen på båda krokarna gör att fisken inte lossnar lika lätt när man drillar den. Det gör däremot att när man ska ta loss fisken så blir det svårare med hullingen och resulterar i att fisken tar mer skada, medans med en hullingfri krok kan man lättare kroka av fisken och göra mindre skada.

Problemet med trekrokar, oavsett med

heller utan hulling, är att när det finns fler än en trekrok på draget kan trekrokarna lättare fastna på utsidan av gäddan och ibland i ögonen på gäddan vilket är förödande då det är ett av deras viktigaste sinnen.

Därför vill jag att man ska minska användningen av trekrokar och hulling och börja använda hullingfria krokar men helst hullingfria enkelkrokar.

One thought on “Minska användning av trekrokar och hulling”

  1. Det har jag aldrig tänkt på, att jag faktiskt kan fiska med krokar utan hulling. Men de finns inte att köpa färdiga i butik gissar jag?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *